Q Norges Blogg

Vår Nye Bevissthet...

Nyheter fra hele verden 30.Juli - 2020

Nyheter fra hele verden 30.Juli - 2020

For andre gang på en uke måtte Delhi Jal Board (DJB) mandag redusere vannproduksjonskapasiteten med 25 prosent etter at høye nivåer av ammoniakk ble oppdaget i Yamuna-elven. Nivået av ammoniakk i rått vann mandag morgen var 1,8 deler per million (ppm). Dette var betydelig mindre enn 3 spm registrert på fredag. Den akseptable maksimale grensen for ammoniakk i drikkevann, ifølge Bureau of Indian Standards, er 0,5 ppm. DJB har for tiden kapasitet til å behandle omtrent 0,9 ppm. Den mest sannsynlige kilden antas å være avløp fra fargestoffenheter, destillerier og andre fabrikker i Panipat- og Sonepat-distriktene i Haryana, og også kloakk fra noen usumerte kolonier i denne elvestrekningen. Vann brukt fra Yamuna for levering til byen tas før Wazirabad-sperringen. Tjenestemenn i Delhi Pollution Control Committee (DPCC) hevder utskrivning fra industrier i Delhi begynner etter dette punktet. Mandag pekte en DJB-tjenestemann på høy konsentrasjon av forurensninger som ble ført av avløp 8 og 4, som bringer drikkevann fra Yamuna til Delhi fra Haryana. Avløp 8 er også beryktet for å kjøre sammen med et annet avløp som frakter industriavfall og kloakk i visse strekninger av Sonepat-distriktet. I noen områder her brukes sandposer for å forhindre at de to avløpene blandes. Imidlertid, på dager med kraftig regn, renner begge avløpene, ifølge beboere i området. DJB har for øyeblikket ingen spesifikk teknologi for å behandle ammoniakk. Den eneste løsningen den tilpasser seg er å redusere produksjonen ved tre vannbehandlingsanlegg - Wazirabad, Chandrawal og Okhla - som i stor grad påvirkes av miljøgiften. I tillegg til dette blander brettet råvann som fører høy konsentrasjon av ammoniakk med fersk forsyning fra Munak-kanalen, som bringer Yamuna-vann fra Munak-området i Haryana til Delhi. Mengden klor tilsatt for å desinfisere råvann økes også når høye nivåer av ammoniakk oppdages.

Millioner av ville dyr blir handlet innenlands og ut av Brasil hvert år, har en ny rapport funnet, med forfatterne som advarer om at mangel på data av god kvalitet gjør at landets illegale handel med dyreliv ikke blir tatt alvorlig nok, med alvorlige konsekvenser for biologisk mangfold. Brasil er hjemsted for 60% av Amazonas biome og 13% av verdens dyre- og planteliv, med 117 000 dyrearter og 46 000 arter av planter. Den hadde også 1 173 truede arter fra og med 2018, heter det i rapporten, og en av de største truslene er ulovlig handel og handel. Data fra den brasilianske Amazonas er enda mer “notorisk knapp”, fant rapporten. Turtleegg og pirarucu fisk selges for mat og elvefisk som selges til Asia for akvarier. Den tredoble grensegionen i det vestlige Amazonas hvor Brasil møter Peru og Colombia er "spesielt relevant knutepunkt" for menneskehandel, heter det i rapporten. Amazonas lider også av en voksende handel med jaguardeler, eksportert til Asia for bruk i tradisjonell medisin, og erstatter tigre etter hvert som deres befolkning faller. Brasils mest beslaglagte fugl er safranfink - som tradisjonelt holdes som kjæledyr av mange brasilianere, viser rapporten. Fuglehandelen er konsentrert i fattigere samfunn i nærheten av verneområder.

India Patiala-politiet nabbet mandag fire personer og booket 30 uidentifiserte personer som deltok i en kokkekampkonkurranse. Politiet hevdet å ha gjenfunnet ni gamecocks fra stedet. I følge politiet er de fire siktede eierne av gamecocks. "En sak er registrert mandag i henhold til loven om forebygging av grusomhet mot dyr, og § 51 Disaster Management Act 2005 på Passiana politistasjon i Patiala mot de siktede," sier politiet. De siktede er identifisert som Surminder Singh Sira alias Dimpy av Lal Kothi Dakala-veien Patiala, Bhopal Singh og Jagtar Singh, bosatt i landsbyen Paharpur. De var arrangørene av cockfighting-konkurransen. Politiet sa at rundt 150 mennesker hadde samlet seg på Jungle Lodge Resort, Sangrur Rajpura-omløp for ulovlig cockfight på det tidspunktet da forskjellige bondefagforeninger holdt protester i Patiala-distriktet og hele politistyrken var involvert i lov- og ordenstjenester. Politiet la til at da cockfight-hendelsen ble angrepet av politiets parti, ble fire siktede arrestert fra stedet sammen med ni gamecocks. To biler ble også konfiskert fra stedet.

Bankene har hastet med å låne rekordhøye 1,3 billioner euro fra Den europeiske sentralbanken til dypt negative renter i den siste pengepolitiske drivkraften for å øke likviditeten i euroområdets pandemi rammede økonomi. Bankene skal bruke rundt 765 milliarder euro av de ultra-billige lånene til å betale tilbake tidligere ECB-lån som er i ferd med å modnes. [Systematisk gjeldsslaveri]

En føderal dommer ga på tirsdag ordre om avtetting av tidligere usettede dokumenter i en sivil sak mot Ghislaine Maxwell, ifølge rettsdokumenter. Dommer Loretta Preska beordret løslatelse av fem samlinger med dokumenter som angår en syv-timers, 418 sider lang deponering Maxwell g

ave som en del av et nå fastgjort ærekrenkelses søksmål anlagt mot henne i 2015 av Virginia Giuffre. Papirene er blant en tro av hemmelige innleveringer som ble beordret useglet av Preska under en rettsmøte i forrige uke. De vil bli lagt ut til en offentlig havn innen torsdag, ifølge tirsdagens innlevering av retten.

Financial Times har sitert navngitte kilder for å si at det amerikanske bioteknologiselskapet Moderna planlegger å prisføre sin COVID-19-vaksine til omtrent $ 50- $ 60 per kurs. Kildene hevdet at den foreslåtte prisen for mRNA-1273-vaksinen ville gjelde for USA og "andre høyinntektsland". To-doseringskurs koster minst 11 dollar mer enn den amerikanske farmasøytiske giganten Pfizer og dens tyske kolleger BioNTech, som tidligere har inngått en avtale med den amerikanske regjeringen om en vaksine på 39 dollar. Reuters siterte i mellomtiden en innsider som sa på betingelse av anonymitet at den endelige prisen for Moderna-vaksinen ennå ikke er bestemt, ettersom selskapet etter sigende fortsetter diskusjoner med regjeringer om den potensielle tilførselen av mRNA-1273-vaksinen. En talsperson for Moderna på sin side avviste å gi noen detaljer om prisfastsettelse "gitt diskusjonens og kontraktens konfidensielle natur". Utviklingen fulgte Moderna sammen med US National Institutes of Health (NIH) som startet tredje fase-studien, kalt COVE (Coronavirus Efficacy), av mRNA-1273-vaksinen som vil involvere rundt 30 000 amerikanske deltakere.

12. januar diagnostiserte professor Kwok Yung Yuen en familie med koronaviruset i Shenzhen, 700 miles fra Wuhan. Bare noen av familiemedlemmene hadde vært i byen der COVID-19-utbruddet oppsto, så Yuen visste umiddelbart at han så bevis på overføring fra menneske til menneske av det nye coronavirus. Han varslet umiddelbart myndighetene i Beijing. Men det tok åtte dager for Beijing å advare verden om at koronaviruset, som nå har drept nesten 650 000 mennesker og smittet over 16 millioner, kunne spres gjennom overføring mellom mennesker. Yuen var med på å undersøke utbruddet i Wuhan i begynnelsen av januar etter at andre varslere hadde forsøkt å gi alarmen i slutten av desember. "Da vi dro til Huanan-supermarkedet, var det selvfølgelig ingenting å se fordi markedet allerede var rent," sa han. "Så du kan si at kriminalitetsscenen allerede er forstyrret fordi supermarkedet ble ryddet, vi kan ikke identifisere noen vert som gir viruset til mennesker." "Jeg mistenker at de har gjort noen dekning lokalt på Wuhan," la Yuen til. "De lokale tjenestemennene som antas å videresende informasjonen umiddelbart, har ikke tillatt at dette gjøres så enkelt som det burde."

Tidligere i sommer påla president Trump Pentagon å trekke ut 12.000 amerikanske tropper fra Tyskland innen september, etter år med administrasjonen som sterkt kritiserte mangel på nok militære utgifter fra sin europeiske allierte.

Boeing Co har rapportert 2,4 milliarder dollar i tap for inntektene i andre kvartal onsdag og vil kutte produksjonen til flere fly over svak etterspørsel midt i den pågående coronavirus-pandemien og skandalen som involverer dets flaggskip 737 MAX-fly. Boeing sa at det ville stoppe produksjonen av den ikoniske 747 i 2022, men la til at den vil fortsette å støtte flyet.

Tigerbestander i fem land gjør comeback, men den truede arten står fremdeles overfor store trusler som krypskyting, sa bevaringsgruppen WWF og den indiske regjeringen. India, som er 70 prosent av den store kattens globale befolkning, er blant 13 land som lovet et tiår siden å øke kattetallet. Befolkningen øker i Bhutan, Kina, India, Nepal og Russland. Rapporten advarte om at selv om befolkningen hadde vokst, var mange av Indias tigerreserver og beskyttede områder innenfor større regioner brukt til "økologisk uholdbare" formål som gruvedrift. India hadde 2.967 tigre i naturen, mot 1.411 da den første landsomfattende undersøkelsen ble gjennomført i 2006. Det viste at befolkningen hadde vokst seks prosent i året mellom 2006 og 2018.

Cruisereiser i Taiwan starter på nytt forsiktig selv når COVID-19-pandemien fortsetter. Regjeringen håper at dette vil bidra til å gjenopplive reiselivsnæringen, helt til grensekontrollen er helt opphevet.

Rasende regnvær i Kina fortsatte denne uken, og truet med enda verre flom etter at nesten 24 millioner mennesker er blitt påvirket av 433 overfylte elver, med millioner evakuert og minst 142 døde fra og med tirsdag. Den største av disse elvene, Yangtze, er fortsatt fokuset med stor bekymring. Årets tredje store flom rammet den massive Three Gorges Dam på Yangtze søndag, og helte 50.000 kubikkmeter vann per sekund inn i inneslutningssystemene. Tirsdag kveld ventet en enda større bølge. Ifølge Kinas statsstyrte Xinhua-nyhetstjeneste, har Three Gorges Dam uttømt vann ni ganger siden 18. juli. Noen innbyggere som bor under demningen mistenker at det har vært mer urapporterte utslipp og bekymrer seg for at tjenestemenn kan bestemme seg for å lufte utkontrollerbare flomvann på dem hvis integriteten til vannkraftsdammen er truet. Det verste er ennå å komme, ifølge en uttalelse fra Kinas vannressursdepartement tirsdag. Departementet beskrev den gjeldende flomkontrollsituasjonen som "alvorlig" og advarte om at "den nye toppen kan komme senere", med minst tre dager til styrtregn.

Nyheter fra hele verden 29.Juli - 2020 - https://www.disclosurenews.it/en/news-burst-30-july-2020-live-feed/

Forside

Kontakt Oss

Powered by LeA iTcontrol