Q Norges Blogg

Vår Nye Bevissthet...

Nyheter fra hele verden 28.Juli - 2020

Nyheter fra hele verden 28.Juli - 2020

Potensialet for problemer ble illustrert av det skotske fotballaget St Mirren forrige uke. Klubben med base i Paisley, en by rett vest for Glasgow, rapporterte syv positive testresultater for Covid-19 blant sine ansatte. Alarmklokkene gikk av om hva dette kan bety for den nye skotske fotballsesongen. Men denne “klyngen” var et speilbilde. Da de syv personene ble testet på nytt med en mer nøyaktig metode, ble bare en av dem funnet å være Covid-positiv. Det er for øyeblikket to typer tester for å se om du har sykdommen. Én art, molekylær real-time polymerasekjedereaksjon (RT-PCR) -test, ser etter genetisk materiale fra viruset. Denne typen ser ut til å være veldig nøyaktig, men den er dyr og tidkrevende. Den andre typen, antigen-testen, oppdager spesifikke proteiner på overflaten av viruset. Dette er raskere, enklere og billigere, men det er mye mindre nøyaktig. I utviklede land er RT-PCR-testing normen, men fattigere land kan ha å gjøre med antigen-testing.

Mens uken begynner med en mengde asteroide aktiviteter, med fire rombergarter satt til å skyte forbi Jorden på tirsdag alene, har to indiske tenåringer oppdaget nok en romfarge på grunn av tverrstier med planeten vår. For å sparke ting, vil den småhusstore asteroiden 2020 OO1 sive inn på en avstand på 669 000 km 27. juli. Så på tirsdag vil vi være vitne til fire enorme fluebys på en dag, med det relativt trygge og korte- levde opphold på 2020NZ i henhold til 2020 OE2, henholdsvis 28m og 12m i diameter, som vil blåse gjennom vår kosmiske bakgård i sikker avstand på 3,1 millioner kilometer og 1,7 millioner kilometer. Deretter begynner den virkelige moroa med bilstørrelsen (2,9 m) 2020 OY4, satt til å hoppe forbi i en avstand på bare 41 500 km. Det blir fulgt av den flystørrede (26m) 2020 OR4, som vil passere oss på 10 ganger den avstanden, og sløyfe utover Jorden på 457.000 km. Begge disse kan anses som litt for nærme for komfort, ettersom avstanden mellom Jorden og Månen bare er 384 400 km. Ingen av dem utgjør noen reell trussel, ettersom de neppe vil slå oss, og selv om de gjorde det, ville de ikke være noe som passer med planetens atmosfære. Den korte sperringen av rombergarter er grunn nok til å sette mistenkelige stjernekikkere på kanten, spesielt etter at to 14 år gamle jenter i India, Vaidehi Vekariya og Radhika Lakhani, oppdaget asteroiden HLV2514 som også en dag vil krysse stier med jorden.

Et amerikansk nasjonalflagg ble trukket ned da amerikansk stab forlot det amerikanske generalkonsulatet i Chengdu, etter at Beijing beordret Washington til å stenge sitt diplomatiske kontor i en tit-for-tat svar for nedleggelse av Houston-anlegget. "Klokka 10:00 den 27. juli, ifølge den kinesiske sides forespørsel, ble det amerikanske generalkonsulatet i Chengdu stengt," kunngjorde det kinesiske utenriksdepartementet mandag. Etter at amerikansk stab forlot lokalene, "kinesiske myndigheter" inn gjennom inngangen og tok det over, "sa departementet. Kinesiske medier delte videoer av et amerikansk flagg som ble senket rundt 06:18 lokal tid, da fristen nærmet seg. Beijing kalte nedleggelsen for en "legitim og nødvendig reaksjon" på Washingtons "urimelige handlinger" med hensyn til dets diplomatiske anlegg i Houston, Texas.

En ny DNA-studie av tequila-flaggermusen kan hjelpe naturvernere å beskytte både det flygende pattedyret og den alkoholholdige drikken. Den mindre langnødde flaggermusen, Leptonycteris yerbabuenae, spiller en avgjørende rolle i pollinering av den blå agaveplanten som brukes til å produsere den meksikanske ånden. Imidlertid har veksten i tequila-industrien det siste tiåret resultert i at dyrkere bruker klonede planter som blir kuttet ned før de blomstrer, i stedet for å la dem reprodusere seg naturlig. Dette resulterer ikke bare i mindre genetisk forskjellige planter som er mer utsatt for sykdom, men også i et lavere antall flaggermus. En art, den større langnødde flaggermusen, er på IUCNs rødliste over truede arter. Bønder oppfordres nå til å tillate flaggermus å pollinere deler av agaveavlingen mot retur for å sertifisere tequilaen deres som ”flaggermusvennlig”.

Polen skal trekke seg fra en europeisk traktat som tar sikte på å forhindre vold mot kvinner, kunngjorde landets justisminister lørdag. Zbigniew Ziobro sa at dokumentet, kjent som Istanbul-konvensjonen, var "skadelig" fordi det krevde at skolene skulle lære barn om kjønn. Han la til at reformer som ble innført i landet de siste årene ga kvinner tilstrekkelig beskyttelse. Tusenvis av kvinner har protestert mot flyttingen i byer over hele Polen. Lederen som ser på homofiles rettigheter som en trussel mot Polen. Ziobro sa at regjeringen formelt ville starte prosessen med å trekke seg fra traktaten, som ble ratifisert i 2015, på mandag. Han argumenterte for at stevnet krenket foreldrenes rettigheter og "inneholder elementer av ideologisk karakter". Det regjerende partiet Law and Justice (PiS) og dets koalisjonspartnere er nært tilpasset den katolske kirke, og regjeringen har lovet å fremme tradisjonelle familieverdier.

Ghislaine Maxwell blir låst i fengselet sitt

n celle i 23 timer om dagen, avslører mannen som pleide å føre fengselet. Inntil hennes høyprofilerte rettssak neste juli, blir hun sett dag og natt på Metropolitan Detention Center i Brooklyn. Hun vil bli tvunget til å bruke papirklær, og laken vil bli tatt bort for å forhindre selvmord. Tidligere vaktsjef Cameron Lindsay sa til Newsweek: "Jeg ville forvente at hun skulle være innelåst 23 timer i døgnet. Jeg er sikker på at hun får lovlige besøk om dagen. "Hun ville bare bli flyttet for å besøke eller å gå til en times rekreasjon om dagen."

Ghislaine Maxwell og Jeffrey Epstein sies å ha hatt et "mystisk" forhold gjennom årene. Det er antatt at de to har koblet seg sammen ikke lenge etter at hun flyttet til New York i 1991. Hun forlot Storbritannia etter at pappaavismagnaten Robert Maxwell var død, som det senere viste seg å svindle hundrevis av millioner fra hans egne firmaer. Kilder beskriver hvordan Maxwell levde luksuslivet i New York, hadde et massivt rekkehus på Manhattan og deltok på enhver sosial funksjon hun kunne for å øke statusen. En kamerat hevder at Epstein og Maxwell ikke var romantisk knyttet sammen som det ofte er blitt rapportert, men i stedet var forholdet deres økonomisk. Epstein og Maxwells forhold ble beskrevet som en "forretningsordning fra første dag", og Ghislaine opptrådte som sin "sjef". De spekulerte selv om Epstein kunne ha spilt en rolle i hennes vanærede pappas pensjonssvindel, som kan ha vært kilden til deres tilsynelatende formue. "Jeg kunne ikke begynne å finne ut hvordan, den andre Ghislaine landet i New York, hun var plutselig - over natten virkelig - veldig morsom med Jeffrey," sa kilden.

En andragende fra Det hvite hus som ble lansert i april for å undersøke Bill og Melinda Gates for “forbrytelser mot menneskehet og medisinsk malpractice” har samlet seks ganger antallet underskrifter som er nødvendig for å få et offisielt svar. Opprettet av "C.S.", heter det i begjæringen at Microsoft-grunnlegger Gates ikke burde stole på å hjelpe til med å finne en kur mot COVID-19. I en del heter det i begjæringen: “I spissen for dette er Bill Gates, som offentlig har uttalt sin interesse for å« redusere befolkningsveksten »med 10–15% ved hjelp av vaksinasjon. Gates, UNICEF & WHO har allerede blitt pålitelig anklaget for å bevisst sterilisere kenyanske barn gjennom bruk av et skjult HCG-antigen i stivkrampevaksiner. ” Begjæringen ble lansert 10. april. Søndag kveld har mer enn 618 000 mennesker signert oppropet, og dermed oppfylt nettstedets vilkår for å gjennomgå oppropet, plassere det foran passende politiske eksperter og gi et offisielt svar. Gates, Microsoft-grunnleggeren, har vært en av verdens mest sjenerøse helsegivere, men hans filantropi har sådd mistillit blant noen som er redde for at Gates stoler for mye på teknologi og vaksiner og Verdens helseorganisasjon. Robert F. Kennedy Jr., Nevøen til den tidligere presidenten John F. Kennedy, har kritisert Gates skarpt for det han beskriver som en "messiansk overbevisning om at han er ordinert til å redde verden med teknologi."

En samisk sjef fra New Zealand er dømt til 11 års fengsel for menneskehandel og bruk av 13 av sine landsmenn som slaver i løpet av en 25-års periode. Joseph Auga Matamata (65), også kjent som Villiamu Samu, ble funnet skyldig på ti tilfeller av menneskehandel og 13 tellinger av slaveri etter en fem ukers rettssak ved høyesterett i Napier i mars. Under straffeutmålingen mandag beskrev rettferdighet Helen Cull Matamatas fornærmelse som "avskyelig", og beordret ham til å betale NZ $ 180 000 ($ 120 000) i erstatning til sine ofre, rapporterte RNZ, med kronen beslaglagt halvparten av Matamatas eiendeler forrige måned i et forsøk på å komme seg midler til erstatninger. Fornærmingen skjedde mellom 1994 og april i fjor som involverte 13 samer fra tre landsbyer på øya Upolu. Den yngste var bare 12 år. Kronen hevdet at det var et mønster for at Matamata fornærmet seg, og han brakte små grupper av mennesker til New Zealand i løpet av 25-årsperioden for sin "egen økonomiske fordel". Alle de 13 ofrene, som ga bevis gjennom oversettere i retten, sa at de jobbet uten lønn og måtte gjøre gjøremål rundt Matamatas hus der de bodde bak et høyt omkretsgjerde og en låst port. De fikk ikke lov til å forlate eller snakke med noen på jobb eller kirke, eller til og med deres familier på Samoa, uten hans tillatelse.

Flere personer advarte Twitter-administrerende direktør Jack Dorsey om tilsyn med entreprenører og ansatte som er i stand til å overstyre brukernes sikkerhetsinnstillinger siden 2015, rapporterte Bloomberg News og siterer tidligere ansatte med kunnskap om sikkerhetsprotokoller. Mens bekymringene kom i høysetet denne måneden, etter at 130 høyprofilerte brukerkontoer ble hacket og brukt til å markedsføre en cryptocurrency-svindel, har sikkerhetsfeilene eksistert i flere år, til et poeng at i 2017 og 2018, noen entreprenører bevisst undersøkte kjendisregnskap, inkludert Beyoncés, i dekke av henvendelser til helpdesk. Menneskene bak denne måneds hack er angivelig rea

ched minst en bedrift ansatt på telefon for å få tilgang til sikkerhetsinformasjon som igjen ga dem tilgang til Twitter brukervennlige verktøy for brukerstøtte, fortalte folk kjent med etterforskningen publikasjonen. Tidligere sikkerhetsansatte sa til publiseringen at Twitter-ledelsen ikke har klart å administrere supportpersonalet og entreprenørenes tilgang til sensitiv informasjon, noe som førte til at entreprenører fant måter å få tilgang til data fra alle kjendiser til ekser.

Folk samlet seg på Maitighar og New Baneshwor på fredag for å protestere mot Høyesteretts avgjørelse om å forkorte fengselsstraffen som ble avsagt til Ranjan Koirala, en tidligere visekonsulentgeneral i Armed Police Police Force, dømt for drapet på sin kone åtte-og-en -halvår siden. I Maitighar ropte demonstranter slagord mot sjefsjef Cholendra Sumsher Rana, som var en av dommerne på benken som utdelte dommen og krevde hans siktelse. Kathmandu tingrett hadde funnet Koirala skyldig i forhåndsformidlet drap på kona Gita Dhakal i januar 2012 og avsagt livsvarig fengsel med inndragning av eiendommen hans. Dhakals kropp var blitt kuttet i biter og brent. Høyesterett sa i sin dom at den bestemte seg for å forkorte Koiralas fengselsstraff da han har ansvaret for å oppdra sine barn, som har vært uten foreldrene i lang tid.

Syv offiserer i Carabinieri, Italias militære politistyrke, ble arrestert 22. juli i den nordlige byen Piacenza, på siktelser som narkotika-skyving, utpressing og tortur. Brakkene der Carabinieri var basert, har også blitt imponert - i et enestående trekk - med seks av offiserene som ble arrestert i fengsel og en satt i husarrest, midt i en etterforskning fra Piacenza påtalemyndighetskontor. Siktelser mot de syv offiserene inkluderer menneskehandel og distribusjon av narkotika, mottak av stjålne varer, utpressing, ulovlig arrestasjon, tortur, alvorlig legemsbeskadigelse, underslag, misbruk av kontor og svindel. "Ingenting som gikk på brakkene var lovlig, de var ut-og-ut kriminelle," sa Piacenza-sjefsadvokat Grazia Pradella - "Vi blir konfrontert med sjokkerende forbrytelser, spesielt hvis du tror de ble begått av politifolk." De syv Carabinieri forsynte angivelig med pushere med narkotika og gjorde dem i stand til å bevege seg rundt under Italias landsomfattende Covid-19 lockdown, fra begynnelsen av mars til begynnelsen av juni, mens alle andre var innestengt på hjemmene sine. Offiserene blir også beskyldt for å ha mishandlet og torturert mistenkte, siden minst 2017, oppførsel som Pradella likte metodene til syndikater av organisert kriminalitet, melder Associated Press. Italias forsvarsminister Lorenzo Guerini sa at disse "uhørte" forbrytelsene fra Carabinieri, en arm av det italienske militæret med innenriks politiansvar, "ikke må få lov til å sverte" styrkenes rykte.

Forrige torsdag mottok investorer i hedgefondet Angelo Gordon et ubehagelig brev der de ba dem om at en "datasikkerhetshendelse" hadde funnet sted på grunn av brudd på en tredjepartsleverandør brukt av fondets eksterne fondsadministrator, SEI Global Fund Services. Den aktuelle hacket “tredjepartsleverandøren” er MJ Brunner, en Pittsburgh- og Atlanta-basert tjenesteleverandør som utviklet og støtter SEIs investeringsdashbord og online påmeldingsportal, var målet for et ransomware-angrep som resulterte i det brevet beskrev som tyveri av "diskrete deler av brukerinformasjon tilknyttet SEI Investor Dashboard online-kontoer." Angrepet er det siste i en rekke ransomware-hendelser som har påvirket sektoren for finansielle tjenester gjennom de langt mindre sikre leverandørene. I følge DJ hadde Finastra den siste mars-teknologileverandøren et angrep som tvang den til midlertidig å ta systemene sine frakoblet. Et angrep på Finablrs valutavirksomhet Travelex i slutten av desember stengte nettstedet i flere uker, noe som hadde en knock-on effekt på banker som bruker tjenestene. Garmins brukerdata - som inkluderer svært konfidensiell personlig helseinformasjon - er for øyeblikket sperret ute på grunn av et mistenkt ransomware-angrep.

Nyheter fra hele verden 28.Juli - 2020 - https://www.disclosurenews.it/en/news-burst-28-july-2020-live-feed/

Forside

Kontakt Oss

Powered by LeA iTcontrol